USAID КЕУ/ Програма кредитних консультацій для переробних МСП

Ends on

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” (далі - «USAID КЕУ») інформує українські компанії про початок набору на 1-шу хвилю консультацій для переробних МСП, які мають намір залучити кредит, включаючи ті, відсотки за якими компенсуються в рамках місцевих та державних програм підтримки бізнесу (програм, що реалізуються Фондом розвитку підприємництва, місцевими радами та держадміністраціями).

 Залучений Програмою USAID КЕУ консультант ФОП Шиян Вадим Васильович, який у своїй діяльності використовує найменування «UBS Finance Group» (див. UBS Finance Group (ubisfinance.com.ua) (далі – «Консультант») проконсультує до 80 українських підприємств щодо залучення боргового фінансування у вигляді кредиту. 

Щоб стати реципієнтом індивідуальної кредитної консультації заявник має належати до числа підприємств переробної галузі; забезпечувати працевлаштування на постійній основі для щонайменше 10 працівників; подати заявку та успішно пройти відбір.

На 1-му Етапі співпраці з Консультантом кожне підприємство-реципієнт зможе отримати індивідуальну онлайн чи офлайн консультацію, яка складатиметься з наступних компонентів:

  • Визначення потреби у фінансуванні; визначення разом із компанією необхідної суми кредитних коштів для фінансування оборотного капіталу або інвестиційних потреб, враховуючи її потреби, фінансові показники бізнесу та банківські критерії.
  • Аналіз фінансової звітності для кредитних заявок; вивчення ключових фінансових показників, які впливають на рішення про схвалення певної суми кредиту, щоб визначити, чи здатен бізнес потенційно отримати кредит в очікуваному обсязі; виявлення слабких місць у фінансовій звітності та можливості їх нівелювання у наступних звітних періодах.
  • Структурування кредитної заявки; надання детальних консультацій щодо правильного структурування кредитної заявки та підготовка бізнес-плану;
  • Вибір фінансового інструменту та банку-партнера; виходячи з характеру діяльності та проекту, ознайомлення компанії з можливими фінансовими інструментами та переліком банків, які використовують такі інструменти, надання рекомендацій щодо вибору найбільш прийнятних банків для отримання кредиту.

Подальші консультації на Етапі 2 будуть надаватися Консультантом відповідно до індивідуальних потреб тим підприємствам-реципієнтам, які виявляться достатньо підготовленими для подання кредитних заявок. Такі консультації будуть включати наступні компоненти:

  •   Підготовка кредитної заявки та базового пакету документів для ведення переговорів з обраним банком;
  • Консультування щодо оформлення інформації про компанію та проект перед проведенням переговорів з банком; надання пояснень щодо питань, які слід очікувати від банку та способів відповіді на них;
  • Допомога при організації зустрічі з відповідними фахівцями обраного банку;
  • Консультування щодо порядку заповнення необхідних банківських форм та анкет, а також правильної підготовки бізнес-плану, техніко-економічного обґрунтування, прогнозування грошових потоків тощо;
  • Вивчення розгляду кредитного проекту, приблизних термінів та процедур на кожному етапі кредитного процесу;
  • Допомога з отриманням відповідей на питання, які можуть виникнути в процесі оформлення кредиту.

Якщо компанія буде схвалена банком для отримання кредиту, Консультант також надасть:

  • Допомогу щодо основних умов (ковенантів) кредиту та порядку їх виконання; роз’яснення основних умов кредитного договору, договорів застави та/або поруки; консультування щодо документів, необхідних для підписання договору.
  • Консультування бізнесу щодо істотних моментів при обслуговуванні кредитів для формування позитивної кредитної репутації та історії; насамперед щодо своєчасного виконання кредитних зобов’язань та підготовки фінансової звітності, яка найкраще відповідатиме потребам банку та сприятиме подальшим позитивним кредитним відносинам між банком та позичальником.

Дедлайн подачі заявок на участь 1-ї хвилі відбору - до 20 жовтня 2024 року (включно).

Програма наполегливо рекомендує заявникам регулярно зберігати свою заявку, щоб переконатися, що повна заявка подана правильно.

Перед заповненням заявки просимо створити обліковий запис (якщо його немає) або авторизуватися (якщо він вже є). 

Зверніть увагу, що всі поля, позначені *, є обов'язковими для заповнення. Ознайомитись з шаблоном анкети-заявки можна тут. Зверніть увагу, що форма автоматично зберігається після заповнення. Між тим ми рекомендуємо періодично використовувати кнопку "Зберегти чернетку", які знаходиться в кінці форми. Після того, як ви надішлете заявку, її більше не можна буде редагувати.

We use Submittable to accept and review our submissions.